petak, 18. rujna 2020.

Veliko je herojstvo bivstvovati u inozemstvu

 Prestanite daviti pričom ...


Život van granica domovine zna biti zahtjevan. Nova sredina,ljudi i sustav vrijednosti ponekad izgledaju kaotično,no nakon nekog vremena sve legne na svoje mjesto. Naravno,ako ne želite živjeti na više strana. Onda ste u stalnom raskoraku i nikada nećete biti zadovoljni životom. Imati emociju za domovinom je posve OK.,no svakodnevno razglabati o negdašnjem životu je prava utopija i zamor materijala. 


Roditelji,obitelj i prijatelji znaju po tom pitanju biti zamorni do boli. Ljudi,pustite djecu da se bore za svoj život i brinu za obitelj u inozemstvu. Da, znaju oni i bez vaših prodika i savjeta skontati što im paše,a gdje trebaju dodatno zapeti. I da! Ne znate bolje od njih kako je to probijati se vanka uz moralnu,a bez fizičke podrške najbližih. Moralista je puna kapa. Posebice od onih koji se nisu nigdje mrdnuli a prodaju tešku demagogiju. Nastojte pomoći a ne konstantno odmagati. Nije kul. A bogme idete na živce. Živite svoje živote. 


Valja istaknuti kako naši ne spadaju među siromašne obitelji koje iz Hrvatske odlaze trbuhom za kruhom, već su smatrali da u inozemstvu mogu postići puno više te da je boravak kod kuće, u tom smislu, uludo potrošen. Ostvarili su se obiteljski,poslovno i stambeno u Hrvatskoj. Zar nekima to još uvijek nije jasno? 


O školovanju djece bespredmetno je pričati. Obrazovni sustav čini se liberalnim do te mjere da se naš školski kurikulum iz ove perspektive čini zastrašujuće. Da,vi to ne znate,zar ne? Ovdje se bore za svoja prava,bez da pognu glavu,šute i klimnu samo u znak odobravanja. Je l' osjetite razliku u pristupu i odgoju! 
Naravno,ovo je stvarna priča iz života. Nepristojno je turati nosinu u tuđi šlajbok, pijat ... Shvatite više. Unucima za ljubav. Pusa. 

Nema komentara:

Objavi komentar