nedjelja, 20. rujna 2020.

Univerzalna pravila ne postoje...

 Iskustva,zapažanja,razmišljanja,samo su naš doživljaj. Svakodnevica se razlikuje.


Idemo ponoviti. Iskustva,zapažanja,razmišljanja,samo su naš doživljaj. Svakodnevica se razlikuje. Nešto što je u našem okruženju,ne mora biti identično unutar njemačke granice. Razlike su frapantne,a iskustva neujednačena. Na to budite spremni. Piskaranje neka bude samo orijentir o mogućnostima. Izbor je ogroman. Univerzalna pravila ne postoje. Toga budite svjesni. Opustite se i uživajte. 


Od dječjeg vrtića preko škole do posla,dalek je put. Izazova je bezbroj. Najveći je problem iznaći kvalitetan,prvenstveno,odgovarajući stambeni prostor. Tu su problemi ogromni. Cijene lete u nebesa. Potražnja je enormno velika. Pridošlica je sve veći broj. Djece ima ko u priči. 


Imamo novu 'gajbu'... 

 

Kako stoje stvari - kada se pojavimo! ispada da selimo u novu gajbu. Super. Iz trosobnog u četverosoban prostor od stotinjak kvadrata. Stan u prizemlju zgrade s pripadajućim vlastitim dvorištem i parkingom. Nije loše. Iz dnevnog boravka u samo tvoj vrt. Gušt za klince,a bogme se ni veliki ne žale na tu opciju. Lakše je zdimiti!!! Sada valja sve srediti,zapakirati i preseliti. Samo... Misliš malo češ odmoriti a ono 'arbajt'.... nema veze. Valja se skučiti. Iznaći pravi stan zna biti prava lutrija. Garantiram. Usmena predanja i poznanstva su bitna stavka. Jel' vam ovo poznato?





Nema komentara:

Objavi komentar