srijeda, 28. ožujka 2012.

KUP NS OSIJEK : Grafičar - Metalac

Foto by B.Mr.
Foto : B.Mr.


Grafičar i Metalac odigrat će nov gradski derbi, nakon nedjeljne  prvenstvene utakmice.  Ovoga puta dva suparnika sastati će se u Kupu. Grafos je slavio u prvenstvenoj borbi za bodove, dok će Metalac svoju priliku za revanš tražiti u Kup tekmi. Inače , utakmica se igra  u Podgrađu s početkom u 17 sati.


Zadnji trening Grafosa iskoristio sam da proćaskam s nekim od aktera sutrašnjeg dvoboja. Zanimalo me razmišljanje igrača, ljudi iz upravnih struktura, posebice trenera Zvonimira Barišića.


Startati ćemo s alfom i omegom, "Katicom za sve", sveprisutnim svima dobro znanim, Dejanom Regićem. Rega je čovjek koji ima uvijek "jednu pametnu" za kasti i zato je uvijek zahvalan sugovornik iz kojega ne trebate izvlačiti riječi.

Foto : B.Mr.
Foto : B.Mr.

Mi smo se preporodili od kada je s nama trener Barišić. Prethodni trener Pavo Strugačevac po meni nije imao sreće, pa je došlo do devet poraza. Razlaz je bio neminovan. No, iskreno ću reći da nam je "Lune" donio dašak svježine, optimizma, lepršavosti u igri, jednom riječju puno više od očekivanog. Nakon prve tekme i pobjede nad Torpedom kod kuće, mi smo se preporodili, napose dobili potvrdu trenerskih vještina Zvonimira Barišića. I sad nismo izgubili dvije tekme doma, nespretno izgubili u Kuševcu. Nakon tog poraza sjelo se s igračima, malo se porazgovaralo i onda se odigrala utakmica spram Metalca, kojoj se nema što prigovoriti. Utakmica je bila prava prvenstvena. Metalac je igrao u ful sastavu, kaže Dejan Regić.

Duvančić, Dakić, Čavar, što se kaže, pun sastav. Čavar je izašao u prvom djelu, imao je neku povredu, Dakića su priključili vrhu napada, sve u svemu Metalac je momčad za respekt.

Mi što smo očekivali od igrača Grafosa, to su momci korektno ispunili, odradili. Mali Luka Mihaljević bio je među boljima, mislim bili su svi na visini zadatka, no on se posebno istaknuo. Trener je napravio prave izmjene, ubacio Sambola , koji je zabio za dva nula.Stavio je Doriana koji asistira Mihaljeviću za treći pogodak Grafosa, kaže Dejan Regić.

U subotu tu je utakmica s Vuteks - Slogom. Teška će to biti tekma, ratnička, malo ekipa odnosi bodove od tamo.

No, ni oni nemaju neke zvučne rezultatske pobjede. Jedan - nula, ništa-ništa, uobičajeno je rezultatsko kretanje kod subotnjeg domaćina. Vidjeti ćemo. I onda nam dolazi prvak, momčad Zrinskog iz Tordinaca.Spram osječke Elektre u proteklom kolu nisu se baš proslavili. Bilo je 1:1.

Nije bilo Sesara. Ja nisam bio u Tordincima, kada je Grafičar izgubio 2:1, no tamo je Sesar glavna figura. Čovjek je bio u Cibaliji, Dinamu. Pravi je to stoper. Zrinski je baš ekipa O.K. Mi ako odigramo kao protiv Metalca, nema frke, kaže Dejan Regić.

Ivan Lišnić je nemilosrdni golgeter, pravi vođa momčadi, produžena ruka trenera Barišića na terenu... i još puno toga mogao bih napisati o tom mladom čovjeku. Pomalo je poražavajuća činjenica da u NK Osijek još uvijek nisu prepoznali u potpunosti tako rasnog strijelca u nekom svom bližem  okruženju. No, to je neka druga priča.

Foto : B.Mr.
Foto : B.Mr.

Iskreno, prvenstvo nam je u ovom trenutku u  prvom planu, čak i važnije od samog Kupa. To je pod broj jedan. Idemo se više okrenuti predstojećim događanjima u prvenstvu, a u Kupu što bude. Iako smo u nedjeljnoj tekmi s Metalcem bili bolji i zasluženo na kraju slavili, Kup je nešto posve drugo. Mi i sutra idemo na pobjedu, neka bolji pobjedi. Pokušati ćemo i na toj fronti dogurati što dalje, ako nam se otvori prilika, kaže Lišnić.

Sutra se očekuju pogoci glavnog golgetera. Ivo se posve podredio ekipi i ne gura svoje vještine i znanje u prvi plan. Tako je uvijek bilo. Kada to i gledateljstvo primijeti i potvrdi, zadovoljstvo je i veće. Lišnić je primjer igrača koji bez problema može igrati i u nekim višim nogometnim sferama.


Zvonimir Barišić kratko je vrijeme na klupi Grafičara no bez obzira na tu činjenicu poznavatelji prilika u Podgrađu puni su riječi hvale za tog mladog stratega. Lune je još jedna osoba s kojom možete satima razglabati o nogometu, a da vam ne dosadi.

Foto : B.Mr.
Foto : B.Mr.

Što sam rekao i dečkima u svlačionici u analizi, ono što mi je najdraže od svega je činjenica da nije ostao ni jedan rep, crv sumnje iza gradskog derbija. Znači, ni jedno "ali". Praktički su oni imali jednu ili ni jednu šansu. Naša dominacija bila je svih devedeset minuta. Tri gola u mreži Metalca jasan je pokazatelj naše dominacije. I to je to, kaže trener Zvonimir Barišić.

Za prvu utakmicu protiv Metalca Barišić smatra da su svi igrali odlično, a sutra će se malo miksati sastav.

Nećemo ništa taktizirati već ćemo pružiti priliku nekim momcima koji su manje igrali, a svojim pristupom i zalaganjem na treninzima pokazali su da se na njih može računati. Svoju priliku dobiti će i neki juniori, no u biti to je i praksa kluba u Kup tekmama. Jednostavno, rasterećeni smo u pogledu nekog  rezultatskog smisla tekme, no u svakom slučaju voljeli bi nastaviti natjecanje i na ovoj "fronti", kaže Barišić.

Pripremio i tekstualno komentirao : Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar