ponedjeljak, 27. kolovoza 2012.

Modrić potpisao za Real Madrid !



Malo ćemo iskočiti iz nogometnih lokalnih voda i reći ćemo ;
Luka Modrić potpisao za Real Madrid !

Nakon Prosinečkog , Šukera  i Jarnija , novi igrač koji dolazi iz  Hrvatske u Real Madrid  na Santiago Bernabeu Stadion  je Luka Modrić.

Robert Jarni, čovjek koji je godinu dana proveo u Realu i odigrao 27 utakmica.
Robert Prosinečki nakon  Crvene zvezde karijeru nastavlja u Real Madridu, ali zbog teške ozljede izbiva s travnjaka više od godinu dana. S Real Madridom osvaja španjolski kup i prvenstvo. Te davne 1991. godine   osvaja i trofej Bravo i zauzima 2. mjesto na svijetu po anketi World Soccer-a.
Davor Šuker rodio se u Osijeku 1968. godine a njegova obitelj potječe iz Livna.
Prije europske smotre 1996. u Engleskoj kupio ga je Real Madrid. Tamo je Šuker osvojio naslov prvaka Španjolske 1997. godine, pa onda i Ligu prvaka 1998. godine. U Real Madridu je sveukupno u 106 nastupa zabio 49 pogodaka.
 
Luka Modrić - Datum rođenja 9. rujna 1985.

Luka Modrić, s dr. Carlos Diez, na vratima klinike  Sanitas La Moraleja, gdje  je prošao liječnički.
Foto: Angel Rivero

Sa 13 ili 14 godina probao je u Hajduku iz Splita, ali je odbijen jer je struka procijenila da je prenizak. Krenuo je u Dinamo odakle je poslan na kaljenje u Zrinjski gdje se premetnuo u najboljeg igrača bosansko - hercegovačke prve  lige ,a  nakon toga ekspresno je vraćen u Inter iz Zaprešića, gdje div iz predgrađa”  te sezone osvaja titulu  hrvatskih viceprvaka. To je prepoznato napokon i u Dinamu, gdje ga zbog svoje svestranosti,požrtvovnosti i podređivanju kolektivu u igri ubrzo vraćaju  u Maksimir. Od tada Lukina  karijera kreće svjetlosno uzlaznom putanjom . Bilić ga je pozvao iz U-21 reprezentacije i za A sastav je debitirao 1. ožujka 2006. protiv Argentine, kada je imao samo 20 godina u 3-2 pobjedi nad Argentinom.U 57 nastupa zabio je osam golova.

 Modrić, sletio u Madrid. Foto: Realmadrid.com

U tri sezone igranja  u Dinamu  Modrić je osvojio tri naslova prvaka, dva kupa Hrvatske i proglašen je najboljim  igračem  u 2007.U ljeto 2008. prelazi u Tottenham,  gdje u četiri godine igranja u Engleskoj, jedan prosječan klub skupa sa suigračima  podiže u nebeske visine. Totenhem Hotspur postaje respektabilna momčad u Premier ligi , a igranjem u   Ligi  prvaka 2010/11., ispisuju klupsku povijest za pamćenje . Ipak ,  nespretno gube u četvrtfinalu   utakmicu   upravo od  Real Madrida.  Modrić je odigrao 127 utakmica u Premier ligi, postigavši ​​13 pogodaka uz pregršt asistencija.



Luka Modrić postao je prvo,ujedno i glavno Real Madridovo pojačanje za sezonu 2012./2013.

 Lukini prvi dojmovi na konferenciji za medije ; 

 "To je bio dugotrajan proces, ali na kraju sam došao u Madrid. Vrlo sam sretan, počašćen i ponosan da sam u najvećem i najboljem klubu na svijetu . Volim igrati nogomet u veznom redu, ja mogu igrati u svakoj poziciji na toj liniji, ali moj trener će odlučiti gdje mogu više pridonijeti momčadi.. kako bi se postigli ciljevi. Ovo je nova stranica u mom životu. Nisam razgovarao s Mourinhom, nadam se da ću to učiniti danas na prvom treningu. Ja sam spreman za sve. Ovo je najbolji klub na svijetu, s najboljim trenerom i najboljim igračima ... Radujem se što ću igrati s njima. Odabrao sam španjolsku ligu, jer je to jedna od najboljih liga na svijetu".

Luka  Modrić  u Realovom dresu biti će  s brojem 19  na leđima.

Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar