petak, 24. kolovoza 2012.

Start Međužupanijske lige Osijek - Vinkovci

Foto : Veni
Foto by B.Mr.

Nogomet je opet 'in' u nekom našem slavonsko-baranjskom okruženju. Najviše zanimanja osječki ljubitelji športa već uobičajeno pokazuju za nogometaše Osijeka. U nekom nižem lokalnom okruženju na cijeni je Olimpija,Grafičar,Višnjevac i Bijelo Brdo. Svi su oni došli u poziciju da nastupima i osobito rezultatima mogu s pravom zaintrigirati javnost.

Startala Međužupanijska liga Osijek - Vinkovci

- Imalo se što vidjeti u prvenstvenom srazu Grafičar Vodovoda i HNK Vukovar 1991. unutar Međužupanijske lige Osijek - Vinkovci. U ovoj sezoni liga broji neparan broj momčadi (sedamnaest) , pa će svako kolo jedan klub biti slobodan. 

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

U prvom kolu slobodan je osječki Metalac.

Podsjetit ću kako je Hrvatski nogometni klub „Vukovar '91.“ otišao u stečaj i ropotarnicu povijesti , a osnovana je nova športska udruga koja nosi naziv HNK Vukovar 1991.
 Klub koji se natjecao i u Prvoj HNL,a kvalitetan i bitan dio športske povijesti ispisao je kao član hrvatske drugoligaške karavane,tako je ugašen.

" Mjesecima smo pokušavali pronaći način da riješimo pitanje ranijih dugovanja, ali bez uspjeha. S obzirom na to da nismo uspjeli i nemogućnost podmirenja obveza prema pravnim i fizičkim osobama, došlo je do ovoga najgoreg scenarija" – rekao je gradonačelnik Vukovara i predsjednik HNK Vukovara 91 Željko Sabo.

Suglasnošću športskih struktura novooformljeni klub HNK „Vukovar 1991.“ natjecati će se u 4. HNL . Uobičajeno je da klub nakon gašenja ili stečaja kreće iz najnižeg ranga natjecanja – 3. županijske nogometne lige,no reći ću vam samo još jednu stvar - zapamtite Vukovar.

Vratimo se tekmi u osječkom Podgrađu. 

 Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Nogometaši Grafičar Vodovoda slavili su sa  7:1 (3:1), od kojih je šest golova zabio Ivan Lišnjić , a jednom je poentirao Ivan Miler, dok je strijelac za Vukovar 1991. bio Mladen Križanović . 

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

Dosta gledatelja, oko 100, moglo je zadovoljno napustiti tribine u osječkom Podgrađu.

U vrijeme velikih vrućina trebalo bi izbjegavati teže fizičke napore,liječnička je preporuka.Mi smo se te preporuke pridržavali u debelom hladu kojeg stvaraju krošnje oraha oko igrališta, no igrači su se nadigravali na "mizernih" 40 Celzijevih stupnjeva.

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

 Niti opasnost od visokog UV- zračenja, nije sputalo nogometaše kvalitetnog nogometnog prikaza.

Ono što je Cristiano Ronaldo  za Real, za Grafičar Vodovod to je Ivan Lišnjić.  Čovjek je zabio šest pogodaka u prvenstvenoj utakmici. Tu djela govore više od tisuću riječi.   

 Najnezadovoljniji ishodom današnje utakmice zasigurno je Ivica  Radoš strateg gostujućeg sastava iz Vukovara. Ni sam ne zna koliko je utakmica vodio protiv Grafičara, uključujući tu  razne dobne skupine ,a ovo mu je tek prvi poraz,koji će dugo  pamtiti. 

Foto by  B.Mr. Ivica Radoš
Foto by B.Mr.

- Što reći ?! Nakon odlično odigrane pripremne utakmice s Cibalijom (poraz 3:0,nap.a.),vjerovali smo u momke. Znali smo kako je Grafičar dobra ekipa predvođena jednim takvim nogometnim velemajstorom kao što je Ivan Lišnjić. Na to sam ih posebno upozoravao no očito da to nije shvaćeno ozbiljno. Prošao sam puno ovakvih utakmica i vjerujte da me boli primljenih sedam komada. Da igramo još deset ovakvih utakmica vjerujem da se  ovakav rezultat ne bi  ponovio, no danas su pojedinci igrali neku svoju privatnu utakmicu.  Danas su svi odigrali slabo i tu ne bih nikoga posebno apostrofirao po tom pitanju.

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Momčad je danas visoko stajala pokušavajući praviti zaleđe,koje nije baš funkcioniralo.

- To i je osnovni problem. Nikada to nismo radili. Rečeno je da treba izdržati prvih petnaest-dvadeset minuta. Trebali smo igrati povučeno i vrebati svoju priliku iz kontra napada. Vrijeme radi za nas,a u domaće redove očekivano bi se uvukla nervoza. Grafičar ima mladu ekipu koju smo dobro snimili znajući od kud nam prijeti glavna opasnost. Pojedinci se nisu pridržavali  dogovorenog i u prvih devet minuta utakmica je bila praktički riješena. Da je dosuđen jedanaesterac krajem prvog dijela imali bi možda priliku, no apsolutno nismo zaslužili nešto više , još smo na kraju dobro i prošli.


Među kolo koje slijedi daje priliku za popravak dojma.

- Na žalost odgođena je utakmica sa Sladoranom iz Županje. Ne znam iz kojih razloga.Nisam upoznat s tim. Netko je to odgodio. Mi nismo to tako htjeli da se dogodi. Čini mi se da je utakmica odgođena za 25.09. Trebala je to biti utakmica gdje bi  nastojali popraviti poljuljano igračko samopouzdanje. Na nama je da podignemo momčad.  Umjesto u srijedu,naša je sljedeća utakmica u subotu kad nas očekuje teško,zahtjevno gostovanje u Nuštru kod Nosterije. Pokušati ćemo u ovih sedam dana vratiti ekipu u normalu.



Foto by B.Mr.

NK Grafičar Vodovod - HNK „Vukovar 1991.“   7 :1 (3:1)

Natjecanje: MŽNL "Osijek - Vinkovci" , 1. kolo
Datum: 24. 08. 2012.
Vrijeme: 17:45
Stadion: "Podgrađe" .
Gledatelja: 100. 


 Suci: Ivan Boras  (Belišće), Miroslav Karlović  (Samatovci), Kristijan Novosel  (Gat). 
 Delegat gospođa Sanela Merdžan ( Gradište).

 Igrač utakmice: Ivan Lišnić (Grafičar - Vodovod).

Strijelci za Grafičar Vodovod :
Ivan Lišnić (6), Ivan Miler
(1).

Počasni pogodak za
HNK „Vukovar 1991.“  postigao je : Mladen Križanović.

 Grafičar Vodovod :

Davor Šimara, Ivan Babić,Ivan Miler,Salvatore Bilobrk,Zoran Kovač,Ivan Lišnić (C),Luka Mihaljević,Ivan Rolj,Matej Josipović,Marko Tomas,Hani El Ayedi.

Pričuvna klupa :

Bojan Kukić,Toni Lukić,Dorian Vranješ,Ivan Dominković,Mateo Mlinarević,Borna Kučinac,Toni Bilandžić.


Predstavnik kluba : Zvonimir Barišić

Pomoćni trener : Ivan Ledić
Fizioterapeut : Mihael Tenžera 


 HNK Vukovar 1991:

Toni Maslov,Mladen Križanović,Adam Vovra, Mario Lacić,Zvonimir Đojić,Marijan Matić (C),Miloš Mišić,Petar Tadić,Matej Tomić,Matej Šučurović,Luka Zovko.

Pričuvna klupa :

Dušan Kolarić (p.v.),Ivan Filić,Ivan Ivanković,Dinko Šubarić,Zvonimir Vlajčić,Matej Kovač,Kristijan Krajinović.

Predstavnik kluba : Mirko Sabljak
Trener : Ivica Radoš
Fizioterapeut : Igor Mandić


Pripremio i tekstualno komentirao : Daltoni'os 

Nema komentara:

Objavi komentar