četvrtak, 9. kolovoza 2012.

Killer s instinktom: Ivica Vuka

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Pričali smo s Ivicom Vukom
 
Povratak Ivice Vuke u Olimpiju, službeno ili ne?!
Možemo reći službeno. Mislim da nema razloga da se ne dogovorimo. Meni je ovdje uvijek bilo dobro, na Olimpiji se osjećam kao doma. Uvijek sam davao sto posto od sebe, ekipa je dobra, a na nama iskusnijima je da pomognemo momčadi. Siguran sam da je to momčad za sam trećeligaški vrh. Možemo se ravnopravno upustiti u borbu sa svakom ekipom trećeligaškog istoka naše domovine. Dolaskom Budiše u redove donjogradskih ljubičica momčad je dodatno osnažena pravim prvoligaškim igračem.

Mi ćemo dodati  kako je Igor Budiša pronašao svoj trenerski angažman u NK Osijek u mlađim kategorijama,a svoje prvoligaško nogometno znanje staviti će na raspolaganje  osječkoj Olimpiji.

Već se na turniru Vlade Liovića u organizaciji Olimpije mogla primijetiti nogometna kvaliteta. U svakoj liniji imate jednog iskusnog igrača i uz mladost iz vlastitog nogometnog inkubatora momčad je puno jača za razliku od protekle sezone koja nije bila baš za pamćenje. U ovom trenutku Olimpiji je na raspolaganju tridesetak nogometaša  koji se, uz odličan trenerski rad, svojski  trude kako bi ispunili zacrtane ciljeve uprave kluba. Traje žestoka borba da upadneš među osamnaest igrača, a svaki dečko koji dođe daje svoj maksimum. Mišljenja sam kako će ovi mladi igrači pored nas iskusnijih samo napredovati, što to oni na kraju krajeva iz treninga u trening,iz utakmice u utakmicu, potvrđuju. Što više mladih koji žele učiti,zalog su sigurne športske budućnosti osječkog kluba iz Donjeg grada.

Epizoda u Našicama?
Bio sam tamo, te sam u sedam kola postigao dvanaest pogodaka. Bilo je dobro, promijenio se predsjednik, rekli su da me ne mogu više plaćati, stoga sam se odlučio vratiti. Igrati ću u Olimpiji, iako još nisam izgubio ambicije prema nekoj jačoj nogometnoj destinaciji. Ponuda uvijek ima.

Istaknuti  ćemo kako je Ivica Vuka u osamdeset nastupa za Olimpiju postigao sedamdeset četiri zgoditka. Čovjek jednostavno zna zabiti. Pomalo čudi kako u NK Osijek,koji vapi za takvim tipom napadačke snage,nemaju sluha za pružanjem šanse   nogometnom 'Killeru'.


Hvala Bogu, evo već mjesec i pol dana imam privatnog trenera s kojim svakodnevno radim. Prijepodne s njim, poslijepodne na Olimpiji, tako da sam sada sto posto spreman igrač. Kamo sreće da mi dođe ponuda. Sve što sam napravio u nogometu zahvaljujem svom upornom trudu i radu. Jednostavno, naučen sam raditi i trenirati. Meni jedan dan bez treninga, propali je dan. Čitav život posvetio sam nogometu. Ujutro imam trening, poslijepodne trening, između tih aktivnosti uvijek nešto radim. Vozim bicikl ili se bavim sličnim aktivnostima. Meni je nogomet sve u životu, ali jednom će i tome doći kraj. Mislim da ću i dalje ostati u nogometu, trenerski odgajati neku novu nogometnu mladost. Apsolutno se vidim u trenerskim vodama. To mi je želja.

Znači trenerska škola je nova stepenica u životu Ivice Vuke?
Tim putem već sam krenuo. Pošto imam nastupe za NK Osijek u Kupu UEFA, te za hrvatsku nogometnu reprezentaciju uz preko 150 prvoligaških utakmica, tako da još trebam položiti dva-tri ispita kako bi mogao voditi momčadi do treće lige.

 Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar