ponedjeljak, 10. rujna 2012.

RADNIČKA NOGOMETNA POZITIVNA PRIČA

Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

Klub uljuđene komunikacije i uglađenih manira

Radnički je krenuo u ambiciozni projekt stvaranja multietničkog nogometnog kluba.
Načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić,ujedno i tajnik Radničkog, nije na tome stao,već je krenuo u ekipiranje momčadi s provjerenim igračkim imenima, koji bi mogli ispuniti visoko postavljene ciljeve u predstojećoj sezoni Lige NS Osijek. Bio je to produktivan razgovor 's nogu'. Razgovor je nemoguće pretočiti u jedan kratki tekst, stoga ćemo nastojati popratiti nogometaše i upravne strukture Radničkog u njihovom daljnjem radu.

Uvriježeno je bilo mišljenje ili barem pogrešno postavljen stereotip o Radničkom nogometnom klubu kao zatvorenoj etničkoj skupini nesklonoj otvaranju spram drugih u nekom svom zadatom okruženju. Da li je to baš tako ? Na to pitanje zatražili smo odgovor od prvog operativca  kluba, JUGOSLAV VESIĆ ...

Definitivno momčad Radničkog zaslužila je današnju pobjedu. U svim segmentima nogometne igre bili smo bolja momčad. Stvoren je jedan novi tim, imamo novi pristup igri. Momčad je to za prvo mjesto,to nam je na kraju krajeva i cilj. Nakon nekoliko kvalitetno odigranih pripremnih utakmica i današnje prve prvenstvene unutar Lige NS Osijek imamo razloga za optimizam. Naš cilj je jasan ; Borba za titulu prvaka ! To je nešto što Radnički i zaslužuje.

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

U Radničkom pušu neki novi vjetrovi zajedništva. Prvi operativac  kluba JUGOSLAV VESIĆ pun je zanimljivih opservacija i lucidnih opažanja. Slučajan susret pretvorio se u zanimljiv razgovor.

Dosta je bilo nogometaša kojima sve živo smeta . Da li je tu u pitanju neravan teren,visoka trava , sunce koje tuče u oči ili nešto drugo,treće,nebitno je kad si spreman uvijek iznaći neki razlog za kuknjavu. Stoga smo odlučili u klubu okrenuti ploču po tom pitanju. Ciljano se dovode igračka pojačanja koja mogu adekvatno odgovoriti na postavljene ciljeve. Uz starosjedioce i nogometnu mladost koja će imati priliku da kvalitetno stasa u prave igračke veličine, nadamo se , točnije uvjereni smo u športski uspjeh nogometnog kluba Radničkog iz Dalja u predstojećoj zahtjevnoj sezoni.


Sarvaš  0 (0) - Radnički Dalj  2 (2)

 SARVAŠ  - Igralište “NK Sarvaš”.
Vrijeme: toplo, sparno.
Teren: travnat, dobar za igru.
Gledatelja: 100.
Suci: Marko Novaković  , Dražen Živko   , Josip Ćuić .
Delegat : Zlatko Pakšec .
Igrač utakmice: Bojan Mrkšić  (Radnički).
Strijelci: 0:1 Bojan Mrkšić (13), 0:2  Bojan Mrkšić  (36).

Žuti kartoni: Igor Valinčić,Kruno Bračun (Sarvaš), Nikola Karaica i Siniša Ristić  (Radnički Dalj).


Sarvaš  : Horvat Robin,Kruno Bračun,Igor Krišto,Đorđe Dragojlović,Danijel Vranješ,Boris Muller,Igor Valinčić,Zlatko Varžić,Igor Fridrih,Vinko Omerović,Tomislav Filek (C). Pričuvna klupa: Denis Hering,Marko Zekan,Milorad Miljatović,Tihomir Mrkonjić,Vili Kočka.

Predstavnik kluba : Ratko Samardžić,  Fizioterapeut: Nenad Potrebić , Rukovoditelj osiguranja : Miladin Bošnjak.

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Radnički  : Ivan Sabljić,Milisav Dujan,Dario Markuš,Siniša Polimac (C),Nikola Karaica,Siniša Ristić,Mihael Markuš,Mario Kuić, Antonio Šerić,Matej Iličić,Bojan Mrkšić.  Pričuvna klupa: Predrag Jelić,Saša Grgur,Slobodan Mijoković,Nebojša Ostojić, Nebojša Jagodić, Božo Božić, Sreto Tubić.

Predstavnik kluba: Jugoslav Vesić , Trener: Josip Brkić , Fizioterapeut: Goran Maksimović.

Foto by B.Mr.

Radnički je oduvijek bio klub multinacionalnog sastava. U Dalju egzistiraju dva nogometna kolektiva , uprave su miješane, igrači su svih entiteta, a to što je stvorena takva fama da je Dunav hrvatski,a Radnički srpski klub , od toga nema ništa.

- Radnički je protekle sezone prokockao plasman u viši nogometni saziv

Jeste. Ne možemo reći da smo prokockali,prije propustili takvu mogućnost. No,momčad Brijesta definitivno je zasluženo trijumfirala. Mi smo kao drugoplasirana momčad imali priliku za plasman u 2.ŽNL,no napravili smo kiks upravo na terenu u Sarvašu. Uvjereni smo da je novoformirana momčad sposobna odgovoriti na postavljene izazove i osigurati plasman u viši saziv,pa da vidimo gdje smo i što možemo uraditi u višem nogometnom rangu.

Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

- S ovom momčadi mogla bi se igrati 2.ŽNL

Jasno! S ovom momčadi sigurno bi Radnički bio među prvih pet ekipa unutar 2.ŽNL. Bez pretjerivanja. To mi objektivno i zaslužujemo. Uvjeti za rad su na zavidnom nivou , malo da se pohvalimo. Puno smo uložili rada i truda da bi osigurali kvalitetne uvjete. Sigurno je da zaslužujemo viši rang. Tome i težimo. Da li ćemo u tom cilju na kraju uspjeti,pokazati će vrijeme.

- Ciljano su dovođeni kvalitetni nogometaši

Apsolutno. Mislim da sama pojačanja koja su pristigla kazuju puno o našoj ozbiljnosti. Zalog je to pozitivne budućnosti Radničkog iz Dalja.

Pripremio i tekstualno komentirao : Daltoni'os 

Nema komentara:

Objavi komentar