utorak, 4. rujna 2012.

MŽNL Osijek-Vinkovci ; Metalac- Zrinski 4:1 (1:1)

Nogometne novosti dana

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Niste redoviti posjetitelj utakmica. Što se treba dogoditi kako bi tu naviku promijenili ? Preuzmite rizik i posjetite poneku tekmu barem nogometnog kluba nekog  vašeg  bližeg  okruženja. Ne postoji niti jedan valjani razlog da to ne uradite. Možda vam se i dopadne,pa postanete stalni fan nogometne igre. Netko će sad reći ; Gle kako su bahati ! Da,može nam se kad za svoj trud i rad ne primamo nikakvu naknadu. Jednostavno,pokušavamo biti realan,neutralan promatrač športske zbilje grada Osijeka. Ponekad i krenemo van osječkih zidina,no to je sve u dobroj namjeri ,kako bi vam predstavili kvalitetne športske kolektive u nekom našem bližem okruženju. Radili bi mi i više,no ograničeni privatni budžet,to nam ne dozvoljava. Hvala klubovima što su prepoznali obostrano korisnu promidžbu,pa nam nenaplaćivanjem ulaznica olakšavaju poziciju. Okrenimo se tekmi. Iskrene čestitke na prikazanom nogometašima osječkog Metalca i tordinačkog Zrinskog.Da, zapljeskali smo im i mi jer su bili odlični. Ako mislite da pretjerujemo i nešto preuveličavamo izazivamo sve nevjerne Tome da prvom zgodom zajednički pogledamo neku od utakmica. Imate li hrabrosti odazvati se otvorenom pozivu ?! Ili ste samo nogometne sveznalice udobno uvaljene u svoje naslonjače. Hmmm,rukavica izazova je bačena .

Juraj Petrović, novi trener osječkog međužupanijskog nogometnog ligaša Metalca skockao je pravo ekipu, koja je u zaostaloj utakmici drugog  kola na svom travnjaku slavila protiv NK Zrinski iz Tordinaca. Već u petak (07.09.),Metalac će ugostiti Fruškogorski Ilok . Susret se igra na Bikari s početkom u 17.00 sati. Svi ste pozvani.

Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA “OSIJEK-VINKOVCI” - 2. KOLO - Zaostala tekma

 Zgodicima  u liku i djelu   Angelo Kinga (11 m.) , te  Željka Malčića za Zrinski , neriješenim rezom završio  je prvi dio utakmice.  U nastavku pogotke za Metalac zabili su Krešimir Lešić,Dražen Čavar i za kraj Franjo Varga. Domaćin je slavio u odgođenoj tekmi drugog  kola Međužupanijske lige Osijek-Vinkovci. Iako nije postigao pogodak istaknuti pojedinac utakmice je Filip Garić (Metalac). Ubojita osica momaka s osječke Bikare.  Gosti su minut-dva  prije kraja uspjeli zapucati kazneni udarac. Udarac s kreča skinuo je Ivan Pavić,igraču Zrinskog Robertu Šavanjiki.

NK Metalac Osijek - NK Zrinski Tordinci 4 :1 (1:1)
Natjecanje: MŽNL "Osijek - Vinkovci" , 2. kolo
Datum: 04. 09. 2012.
Vrijeme: 17:30
Stadion: ŠC "Ante Gotovina".
Gledatelja: 100.

Suci: Slaven Florijančić (Jurjevac), Igor Tonković (Našice), Mario Lazar (Našice).
Delegat : Nikola Vuković (Vođinci).

Igrač utakmice: Filip Garić (Metalac).
Strijelci za Metalac : Angelo King, Krešimir Lešić,Dražen Čavar,Franjo Varga.
Počasni pogodak za Zrinski postigao je: Željko Malčić.

Metalac : Ivan Pavić,Ivan Matijević,Gordan Duvančić, Andrej Pandurević,Josip Raštegorac, C. Angelo King, Mateo Pavičić,Željko Babić,Franjo Varga,Krešimir Lešić,Filip Garić. Pričuvna klupa: Dino Palinkaš (p.v.), Matej Govorko,Denis Šimešek,Toni Kačunić,Dražen Čavar,Goran Dakić,Milan Galik.

Predstavnik kluba: Ante Šimleša , Trener: Juraj Petrović, Fizioterapeut: Milan Nikolić, Liječnik : Ilija Čelebić.

Zrinski : Ante Miljak,Mario Lukadinović,Ivan Vuković,Robert Šavanjika, Ivan Grigić,Ante Kundid,Željko Malčić,Stjepan Kvesić,Marin Božić,Mihovil Sabljić, Hrvoje Šavanjika. Pričuvna klupa: Stanko Sabljić (p.v.), Valentin Mihaljev,Vinko Ferić,Danijel Kalaica,Ante Damjanović,Ivan Ištvanović,Đuro Lukadinović.

Predstavnik kluba: Boris Pastor, Trener: Marko Čužić, Fizioterapeut: Ivica Crnaić.


Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.


- Utakmica s puno tempa i međusobnog trenerskog nadmudrivanja. Nakon dvadesetak minuta utakmice Metalac ima  uvodno vodstvo nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Miran s kreča bio je King. Gordan Duvančić sve je napravio savršeno,obrambeni igrač Zrinskog nije imao rješenje za Goca,sapleo ga i sudac je morao pokazati na bijelu točku. Nepunih minut-dva nakon jedanaesterca,gostujući sastav našao se je u prilici za poravnanjem rezultata. Pogođena greda nakon izvedenog slobodnjaka bila je znak za Zrinski da još čvršće krene prema izjednačenju. Ivan Pavić mogao je samo kao ukopan promatrati let lopte. Nakon tridesetak minuta izjednačene igre Metalcu pišemo jedan gol na kontu,gostima iz Tordinaca tri  opaka slobodnjaka , koja nisu donijela promjenu. I onda gledamo jedan iskosa solo prodor nogometaša Zrinskog u kazneni prostor Metalca,svi izbjegavaju kontakt, oštra prizemna lopta na drugu stativu pokraj domaćeg vratara i to je bilo teže za promašiti,nego pogoditi za Željka Malčića. Po viđenom zasluženo izjednačenje,1:1.

Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

Kraj prvog djela. Odmah u nastavku  Krešimir Lešić (Metalac), opalio je iz daljine , koje se ne bi postidjela ni Sandra Perković u bacanju diska. Metalac vodi 2:1. Gosti polako posustaju. Čavar , ubrzo i Varga poentiraju za Metalac,4:1. Franjo Varga lagan na nogicama,ko gazelica krade jednu mekanu loptu upućenu vrataru gostujućeg sastava,lagani obilazak i rutinsko poentiranje. Nešto prije kraja tekme King pravi prekršaj za žuti karton i jedanaesterac za Zrinski. Loptu nekako nonšalantno uzima Robert Šavanjika i uspijeva zapucati penal,točnije Ivan Pavić čita gdje će lopta biti upućena,kao pantera baca se u pravu stranu i to je obrana , ujedno i iskupljenje za slabiju reakciju kod primljenog zgoditka u prvom djelu. Metalac ima dobru momčad u kojoj je ipak strateg Juraj Petrović glavna figura. Kod gostiju žestoki ritam dosadašnjih  utakmica ostavio je traga na fizičku spremu. Glavni igrači Željko Malčić,Stjepan Kvesić i Marin Božić , te prvi čuvar mreže Ante Miljak , dok je bilo snage držali su sve konce igre u svojim nogama. Umor je na kraju učinio svoje uz jaču,čvršću,dužu  klupu Metalca, završni rezultat utakmice    je realan.

 Pripremio i tekstualno komentirao : Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar