četvrtak, 20. rujna 2012.

Prekretnica u ženskom nogometu

Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

19. rujna - U Walsallu je engleska ženska  nogometna reprezentacija pobijedila hrvatsku  nogometnu reprezentaciju rezultatom 3:0 u kvalifikacijama za nastup na Europskom prvenstvu, koje će se 2013. održati u Švedskoj.

Hrvatska je u osam kvalifikacijskih susreta uspjela izvući tek jedan remi i to sa Slovenijom kod kuće (3:3).

Vrbovec (CRO)  : Hrvatska - Nizozemska 0:3
Vrbovec (CRO)  : Hrvatska - Slovenija 3:3
Jakovo (SRB) : Srbija - Hrvatska 4:2
Den Haag (NED) : Nizozemska - Hrvatska 2:0
Vrbovec (CRO) : Hrvatska - Engleska 0:6
Vrbovec (CRO) : Hrvatska - Srbija 1:4
Lendava (SVN) : Slovenija - Hrvatska 1:0
Walsall (ENG): Engleska - Hrvatska 3:0

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

 Dame u kopačkama
 
Izbornik Klafurić skupa sa stožerom treba povući  određene konzekvence za  rezultatski neuspjeh. Tu nije  problem ako je "samo" u pitanju  rezultatski neuspjeh.

Da li se moglo i trebalo nešto više postići ?  Tu ćemo  procjenu   prepustiti mjerodavnim strukturama unutar HNS-a. Moralno bi bilo dati mandate na raspolaganje,a zaduženi ljudi unutar saveza  trebaju donijeti odluku po pitanju daljnjeg (ne)napretka ženskog, kako klubskog,tako i reprezentativnog nogometa. Ne treba zabijati glavu u pijesak i praviti se kako je sve OK.,kada je vidljivo da tu nema bitnijeg pomaka. Izgovor ne bi trebao biti skriven ili umotan u floskulu kako nema kandidata koji bi se prihvatili nezahvalne uloge  razvoja,promocije i unapređenja ženskog nogometa. Barem bi Davor Šuker trebao imati spoznaje o kakvom se tu brendu radi. Vani je posve normalno da je ženski nogomet u punoj ekspanziji,dok je kod nas to prepušteno želji,volji i mogućnosti  usamljenog pojedinca. To nije put ka uspjehu.  Vrijeme je  za žensku nogometnu izbornicu.

Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar