nedjelja, 10. lipnja 2012.

Prvi memorijalni turnir "Josipovačke legende"

Foto by  B.Mr. daltoni@net.hr
Foto by B.Mr.

Živo je bilo tijekom cjelodnevnog subotnjeg vručeg , sparnog  Prvog josipovačkog humanitarnog memorijalnog nogometnog turnira  pod službenim  nazivom  "Josipovačke legende".

Sudjelovale su momčadi Brijest,Klas, Luč , Sloga iz Samatovaca uz domaće  snage  NK Radnik.

Utakmica dana bila je revijalnog karaktera, koju su odigrali veterani  NK Osijek i NK Radnik.

Foto by B.Mr.

Pobjednik turnira je domaći sastav Radnika,drugi su bili momci s Brijesta,sljede Sloga i Klas na diobi treće pozicije uz neizostavni Luč. Sad vam je već jasno kako su josipovački nogometaši nakon žestoke finalne  tekme zasluženo slavili  osvajanja pehara namjenjenog pobjedniku.

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

 Tijesna pobjeda spram Sloge iz Samatovaca 2:1,odvela je domaćina u finale,gdje su ih čekali nogometaši Brijesta, koji su nakon regularnih 2:2,lutrijom jedanaesteraca slavili protiv Klasa. Finale je proteklo u ravnopravnoj igri u kojoj je domaćin zabio sve svoje prilike,dok su gosti ostali kratkih rukava zbog "nerealiziranih zicera".

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

Utakmice su se igrale u ritmu 2x20 minuta,no bez obzira na relativnu kratkoču susreta,ipak je sve predugo potrajalo. Nije bila ni najsretnija odluka da se finale turnira odigra nakon veteranske tekme,gdje su nogometaši izgubili "nogometni tonus",pa se automatski  izgubila i  jača natjecateljska draž. Dok su domaći momci mogli skoknuti doma,gostujući sastavi,bili su tu gdje jesu,a to nije najsretnije rješenje za nikoga,posebice po "ubitačno vrelom danu".

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

No,to su na kraju samo sporedni detalji. Bitnije je kako  su i ovom prilikom nogometaši aktivno  pokazali svoju humanost na djelu,te uz plaćenih 10 kunića svaki za ulaznicu  dali su svoj doprinos manifestaciji. Osim tog direktnog djelovanja uspjeli su privući zavidan broj posjetitelja,kibica,mama i tata,baka i deka, na nogometno igralište u Josipovcu.To je i bila poanta.

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

Slavonska kuća pobrinula se za pripremu graha u kotliču od 650 litara. Sve pohvale idu na račun kuhara.  Glazbeni  sastav zabavljao je pučanstvo  do dugo u noć . Nisu bili loši, no nisu morali baš svirati i tokom finalne tekme,gdje je pojedine nogometaše ponijeo zvuk harmonike,pa su povremeno "tancali",a ne igrali.

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

Na kraju, kad se podvuče crta,bilo je dobro za prvi put.
Do godine drugi  memorijalni turnir "Josipovačke legende" uz korekcije  već će  biti puno lakše organizirati.

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

Atraktivan je bio padobranski desant na josipovačko igralište prije veteranske tekme, gdje su momci donijeli loptu s kojom su legende nogometa odigrale susret.

 Pripremio i tekstualno komentirao : Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar