četvrtak, 7. lipnja 2012.

HUMANITARNA NOGOMETNA AKCIJA NA OSJEČKOJ BIKARI

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Nekako u zadnje vrijeme poklopile su se dvije humanitarne akcije, gdje se prikupljala pomoć za ljude u potrebi. Nisu to jedine na žalost humanitarke, koje su sve češća pojava u ovom našem geografskom podneblju,no na ove dvije barem kupovinom ulaznica pokušao sam kao i mnogi drugi građani  dati svoj simboličan  obol plemenitoj zamisli. Možemo se samo nadati da će to barem ublažiti,olakšati tešku socijalnu situaciju ljudi koji se ne svojom krivicom moraju odlučiti na takav potez i izložiti svoju privatnost očima svekolike javnosti. Kada čovjek dođe do zida,to je jedino moguće rješenje. Pomoć bližnjih ponekad uz svu dobru volju nije dostatna,stoga je potrebito  alarmirati i širu društvenu zajednicu. Nije da se država oglušuje na zamolbe za pomoć,no ipak je prevelik broj nastradalih koji imaju svoju priču koja samo može izmamiti suzu  na licu ili natjerati nas barem  sve skupa da se zamislimo što je to najbitnije u životu. Odgovor je jednostavan ; Zdravlje je visoko na pijedestalu životnih želja.Nakon obiteljskih vrijednosti to je prioritet. 

Foto by B.Mr.

Medijska prezentacija vrlo je bitna u cjelokupnom projektu. Tu su mediji na svom terenu gdje svojim aktivnim angažmanom bitno utječu na pozitivnu stranu priče. Pametni kažu kako su mediji pozvani između ostalog da senzibiliziraju građanstvo na socijalne teme , te pisanjem o bolesnima i ljudima u potrebi pridonose širenju priče o potrebi pružanja  pomoći bližnjem u nekom svom okruženju,barem.... Ponekad se zaigramo,pa nam to "pobjegne s pameti".

Humanitarna djelatnost je po definiciji djelatnost kojom se u vidu novca, roba i usluga bez naknade i bez uvjeta glede teritorijalne, nacionalne, vjerske, političke i druge pripadnosti, pruža humanitarna pomoć fizičkim i pravnim osobama kojima je ona prijeko potrebna zbog stanja u kojem se nalaze, a za koje ona nisu kriva (umanjena zdravstvena i radna sposobnost, ratno stanje, elementarne nepogode i dr.).

Sve ovo što pišem stvar je nekog mog osobnog iskustva i viđenja navedene problematike. Moram biti iskren pa zaključiti kako bi bio sretan da se akcije tipa pomoći ljudima u nevolji ili životnim problemima što rjeđe ,ako je to ikako moguće ,održavaju u Hrvatskoj domovini na "brdovitom Balkanu".

daltoni@net.hr

 Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

HUMANITARNA NOGOMETNA AKCIJA NA OSJEČKOJ  BIKARI

Nogometni klub Metalac,Grafičar Vodovod,Višnjevac i selekcija Prijatelja dali su aktivan doprinos zacrtanom projektu koji je polučio, uvjeren sam, pozitivan uspjeh. Barem ako pričamo o igračkom odzivu. Bilo da su tu  u pitanju nogometni sastavi ili igrači u selekciji prijatelja   Hodonj Igora , svi do jednog rado su se odazvali pozivu organizatora,nogometnog  kluba  s osječke Bikare.

 Foto by  B.Mr.
Foto by B.Mr.

U uvodnim tekmama sastale su se momčadi Metalca protiv Prijatelja,dok su u drugoj utakmici dana snage ukrstili Grafičar Vodovod i Višnjevac. Spretniji su bili Prijatelji i Grafičar Vodovod koji su se plasirali u finale turnira,a u borbi za treću poziciju nogometaši Višnjevca nakon penala,regularni dio 1:1, svladali su Metalac. Finale je ponudilo zanimljivu tekmu gdje su stratezi ekipa kemijali sastav,te su svi nogometaši dobili po poluvrijeme. Prvi dio finala pripao je Prijateljima sa 2:0. Drugi dio završio je neriješenim rezultatom,2:2. Na kraju slave Prijatelji 4:2 protiv Grafičar Vodovoda. No,rezultat tu i onako nije bio važan. Zna se glavna poanta okupljanja provjerenih nogometnih imena na suncem okupanom Jugu II. Zakazali su gledatelji,viđenije face i njima slični likovi. Nekako je sve bilo nedorečeno. Ili se to samo tako činilo.

Športski pozdrav ! Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar