petak, 8. lipnja 2012.

Budite pravi hrvatski vitezovi

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Budite pravi hrvatski vitezovi

AUTOR: Uvijek vjerni

Klub navijača 'Uvijek vjerni'  u otvorenom pismu pozvao je  sve hrvatske navijače i nogometaše da na Euru u Poljskoj i Ukrajini pokažu sve vrline koje posjeduju, odnosno da se ponašaju kao pravi hrvatski vitezovi i da poštuju suparnika.


Put Poljske, poprišta europske nogometne smotre kreće tisuće hrvatskih navijača, u nadi i s vjerom u dobar rezultat hrvatske nogometne vrste. U otvorenom pismu Klub navijača Uvijek vjerni poziva sve hrvatske navijače, ali i nogometaše najdraže nam momčadi da u Poljskoj, uvjereni smo i u Ukrajini, pokažu sve vrline koje posjeduju. Neka budu na ponos našoj domovini, našoj povijesti i tradiciji, neka svi daleko na sjeveru Europe budu i na ponos samima sebi.

Neka se o hrvatskim nogometašima i navijačima govori u superlativima, najbolji, najvjerniji, najbučniji, najkorektniji! Prvaci!

Vremena su bremenita, teška, za neke iznimno teška. U domovini se teško živi, kriza i recesija uzimaju svoj danak, neki koji su uvijek bili uz reprezentaciju morali su ostati kući, neki su izgubili posao, ima i onih koji ne mogu na Euro zbog posla. Ipak, iznova će tisuće hrvatskih pristalica biti uz reprezentaciju, s mislima na prijatelje koji nisu mogli doći, a toliko su to željeli.

I svi oni koji budu na Euru uz našu reprezentaciju neka se ponašaju kao pravi hrvatski vitezovi, neka poštuju suparnika, neka se kane omalovažavanja i vrijeđanja suparnika, neka budu ponosni i čestiti, neka se o njima priča kao o sjajnim ljudima iz Hrvatske. Želimo da stadioni u Poznanju i Gdanjsku grme od podrške hrvatskim igračima, želimo da slika hrvatske navijačke podrške obiđe cijeli svijet, kao što želimo da hrvatsko navijanje bude zoran primjer podrške bez ijednog ružnog povika ili poteza prema suparnicima, želimo biti najbolji, a najbolji to ne čine.

Od hrvatskih igrača očekujemo isto, da izgaraju na terenu, da brane i našu čast, kao što ćemo i mi braniti, slaviti njihovu. Naši igrači, podsjećamo, neće imati samo podršku onih koji će biti razbacani po tribinama poljskih betonskih kolosa, oni moraju znati da će njih podržavati svi u domovini, i radnik u škveru koji je izgubio posao, i branitelj kojem je život težak, i besposlen koji je na burzi godinama. Hrvatske igrače će podržavati, a hrvatski nogometaši će igrati, i za gastarbajtera u bijelom svijetu, u ovoj priči su i svi oni koji u domovini grcaju od teškog života, no i oni u domoljubnom zanosu žele naš uspjeh.

U toj simbiozi momčadi i navijača želimo Hrvatsku europskoj i svjetskoj javnosti predstaviti u najljepšem svijetlu, želimo se osjećati ponosni što smo Hrvati. Igrajte za nas!, kaže se u otvorenom pismu Kluba navijača 'Uvijek vjerni'.

Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar