nedjelja, 15. travnja 2012.

Lomi se prvenstvo 2.ŽNL NS Osijek

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Prekid u Ivanovcu , Mursa remizirala

Nazočili smo tekmama Mursa Zanatlija - Tomislav i LIO - Dunav.

Mursaši na svom travnjaku odigrali su samo 1:1 protiv Tomislava iz Livane. Tekma je to koja je uz pogotke iznjedrila dva crvena kartona, oba domaćim nogometašima uz pregršt pokazanih žutih sa strane glavnog djelitelja nogometne pravde. Bilo je tu dosta povika domaćina na sudačku trojku. Ivanovačka Slavonija domaćom pobjedom protiv nogometaša Laslova `91 , mogla se odlijepiti na velika četiri boda prvom pratitelju,nogometašima Murse. No,u Ivanovcu dogodio se prekid tekme. U ovom trenutku pouzdanih informacija,osim špekulativnih,još uvijek nema. Treba sačekati službenu varijantu delegiranih osoba koje su nazočili samoj utakmici. Sigurno je samo da će "disciplinski" imati pune ruke posla. Nije isključena mogućnost ponovnog odigravanja prekinute utakmice. Sačekajmo mjerodavnu odluku. 



Nikola  Ćuk i Dario Tominac efektnim zgodicima za Mursu, odnosno Tomislav iskazali su svoju golgetersku sposobnost ,no prvo ime susreta je Mihael Markuš. Mladi osječki igrač Tomislava , rođen 1993. godine , titulu najboljeg igrača ponio je sasvim zasluženo. U žestokoj konkurenciji domaćeg vratara Ivana Bagarića i suigrača iz ekipe Maria Zovka , dva velikana nogometne igre , Mihael poradi kvalitetne prezentacije i mladosti odnosi za dlaku laskavu titulu . 

 Foto : B.Mr. Mihael Markuš
Foto by B.Mr.

.... Sama utakmica ponudila je borbenost,čvrstinu, igračku disciplinu, protkanu taktičko - tehničkim nadmudrivanjem trenera. Gledatelji nabrijani , željni da vide golijadu . Niš čudno. To je jedan od uvjeta zašto bi netko i išao pogledati nogometnu utakmicu. Ma ,hebeš tekmu bez zgoditaka.

Nakon odgledane subotnje tekme na Mačkamami , u nedjeljno poslijepodne pohodili smo športski kompleks nogometnog kluba Elektra ,gdje svoje domaće tekme odigravaju i nogometaši LIO-a. 

 Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Dunav iz Dalja na tekmi u Osijeku imao je priliku da se pozitivnim rezom uključi u samu borbu za tablični vrh. Ako ništa drugo, želja za osvajanjem druge tablične pozicije lige je više nego izražena bila u daljskim redovima. Tako nisu kontali igrači LIO-a,koji su požrtvovnom igrom osvojili možebitne bodove spasa . Utakmica je to koja je ostala u sjeni glavnog djelitelja pravde. Pregršt nerazumnih odluka čovjeka u crnom izazvale su napetu atmosferu i neprimjerenu reakciju kako samih sudionika,tako i nazočnog gledateljstva. U utakmici koja je nosila puno natjecateljskog naboja odabrati mlađahnog suca nije najpametnija odluka ljudi koji delegiraju sudačku trojku. Tu treba imati više sluha i potrebno je angažirati provjerenu sudačku trojku. Ovdje ću se zaustaviti , kako ne bi nešto dodatno rekao,a što bi se moglo protumačiti kao pristranost,jednoj ili drugoj momčadi. Ipak,moram spomenuti neopravdano poništen zgoditak LIO-a, kojega je iz slobodnjaka"spakovao" Dejan Hinić.

Nogometaši Dunava imati će priliku za popravak već narednog vikenda, jer im u goste dolaze nogometaši Murse. To će biti igrački "paklena" tekma , gdje svi očekuju kvalitetne sudačke prezente. 

 Športski pozdrav !
Pripremio i tekstualno komentirao : Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar