nedjelja, 22. travnja 2012.

Epilog prekinute utakmice u Ivanovcu

Poznate disciplinske odluke prekinute utakmice u Ivanovcu

 Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.


Izuzetno zanimanje športske javnosti vladalo je u iščekivanju odluke "disciplinskog" u svezi utakmica 2.ŽNL NS Osijek. Posebice se to odnosi na prekinutu tekmu u Ivanovcu, gdje se po izvješću dogodila masovna igračka tučnjava . Ipak je to odluka koja može odrediti tijek završnice prvenstva u borbi za prvaka. U prvi mah nije se moglo sa sigurnošću suvislo nešto napisati o spomenutom događaju, jer je jednostavno bilo premalo točnih podataka o nemilim scenama u Ivanovcu. Sve su to bile više-manje bapske priče, stoga se odluka mjerodavnog organa čekala s nestrpljenjem. U međuvremenu mogli smo osluškivati razno - razne špekulacije o mogućem raspletu prekinute utakmice u Ivanovcu. Bilo je tu svega i svačega. Od totalnih nebuloza ,pa sve do velebnog "pravnog" poučka. Na sve to mogli smo se samo nasmijati. Šuškalo se o pet-šest papira koji su sačinjavali podatke službenih osoba o događanjima na samoj tekmi,pa se otišlo tako daleko, da su se sudionici i vinovnici unaprijed osuđivali i doživotno isključivali iz nogometa. Što ćeš,selo priča ! Najgore od svega što su se u raspravu ili debatu uključili likovi koji veze s vezom nemaju o proceduri ,koja prethodi mjerodavnoj disciplinskoj odluci . Čak i ljudi koji bi trebali znati nešto, sudeći po poziciji ili radnom mjestu unutar klupskih struktura nabacivali su kojekakve ideje,koje nisu imale podlogu u pravilniku lige. Postavlja se pitanje koga to klubovi postavljaju na određene funkcije ?! Mjerodavno tijelo izreklo je očekivane odluke s kojima su jedni zadovoljni,dok neki vide i dalje urotu protiv pojedinih klubova lige . Najgore od svega je možda iskazano licemjerje pojedinih huškača kojima je teorija urote jedino što im može pasti na pamet nakon donesene i prezentirane disciplinske odluke. Ipak,ostavljena im je mogućnost žalbe,pa stoga gospodo imate priliku službeno odgovoriti na odluku disciplinskog i na kraju -krajeva iznesite svoje pritužbe. Ne treba se sakrivati , ako mislite da ste u pravu . Na Vama je potez ! Nemojte reći da niste znali. Samo - treba poštivati proceduru !

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Povjerenik za natjecanje registrirao je sve odigrane utakmice 14 i 15 kola postignutim rezultatom, budući da na iste nije uložena žalba ,osim utakmice 15 kola NK "Slavonija" - NK "Laslovo '91" koja se registrira rezultatom 0 : 3 u korist NK "Laslovo '91", shodno članku 59 Pravilnika o nogometnim natjecanjima, zbog toga što je momčad NK "Slavonija" Ivanovac izazvala prekid utakmice zbog fizičkog napada na igrače protivničke momčadi.

Odluke Disciplinskog suca II ŽNL “Osijek” :

Kažnjava se igrač NK "Slavonija" SLAVEN DEŽE (917) na osnovu članka 57 stavak 3 DP HNS zabranom nastupa u trajanju od ČETIRI (4) mjeseca, jer je isključen na utakmici 15 kola NK "Slavonija" - NK "Laslovo '91" zbog udaranja protivničkog igrača laktom u glavu bez lopte te izazivanja prekida utakmice. Kazna teče od 16.04.2012.godine. Kažnjava se igrač NK "Slavonija" SILVIJO MATIJEVIĆ (913) na osnovu članka 57 stavak 1 DP HNS zabranom nastupa na DVIJE (2) utakmice, jer je isključen na utakmici 15 kola NK "Slavonija" - NK "Laslovo '91" zbog fizičkog napada na protivničkog igrača. Kazna teče od 16.04.2012.godine. Kažnjava se igrač NK "Slavonija" ROBERTO MATIJEVIĆ (834) na osnovu članka 57 stavak 1 DP HNS zabranom nastupa na DVIJE (2) utakmice, jer je isključen na utakmici 15 kola NK "Slavonija" - NK "Laslovo '91" zbog fizičkog napada na protivničkog igrača. Kazna teče od 16.04.2012.godine. Kažnjava se igrač NK "Laslovo '91" JOSIP ČES (1828) na osnovu članka 57 stavak 1 DP HNS zabranom nastupa na DVIJE (2) utakmice, jer je isključen na utakmici 15 kola NK "Slavonija" - NK "Laslovo '91" zbog fizičkog napada na protivničkog igrača. Kazna teče od 16.04.2012.godine 

 Pripremio i tekstualno komentirao : Daltoni'os
 

Nema komentara:

Objavi komentar