srijeda, 11. travnja 2012.

Liga NS Osijek i dalje prava enigma za ,,kibice"

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Nakon novog kola unutar Lige NS Osijek, koje je na rasporedu predstojećeg vikenda, poredak momčadi na ljestvici uspješnosti mogao bi ostati nepromijenjen.


 Vodeći Klas dočekuje Goleo, Brijest ugošćuje Erdut,dočim je Radnički iz Dalja spreman uzeti sve bodove pristiglim gostima iz Palače. No,da li je to baš tako ?!



 Momčad Klasa s Čepinske Ovčare ne bi smjela kiksati na domaćem terenu, jer bi u slučaju pobjeda Brijesta i Radničkog, izgubili prvu poziciju i poradi gol razlike pad na treću poziciju u poretku momčadi je neminovan. Radnički bi domaćom pobjedom ,ako Klas remizira mogao preskočiti barem Brijest. Za to je potrebit strašno loš dan nogometaša s Brijesta, koji bi domaćim porazom srušili snove o prvaku i ulasku u više nogometne sfere. Sve to iz prikrajka prate nogometaši iz Dopsina, koji su bili slobodni u proteklom kolu. Pobjedom bi se primakli ekipama u vrhu poretka,te uz njihove slabije prezentacije i uz predstojeću prisilnu pauzu , mogli bi se na kraju visoko vinuti.
 Sve je tu otvoreno. Kombinacija milijun. 


Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.


Huu ! Nogomet nam je u banani. Kako da ne ! Kada imate polovicu lige koja se bori za slavodobitnika , zar je to za pokudu ili pohvalu. Osobno sam sklon pohvali. Zašto ?!


 Razlog je jednostavan. Sve te momčadi igrački su grupirali sve što vrijedi u svoje sredine,stoga ne ćudi žestoka borba za prvaka Lige NS Osijek. Kakva će to biti žestoka borba do samoga kraja. Rezultatska neizvjesnost koja prati tekme, uz sve veću posjećenost gledateljstva takvim športskim priredbama, jasan su pokazatelj da je nogomet usprkos svemu još uvijek živ. Zar su to nebitni detalji ili događaji koji trebaju sugerirati propast nogometa u našoj domovini? Ma,ajte molim Vas !


 NK Gibarac '95,momci iz Čokadinaca čvrsto su se uhvatili zlatne sredine. Izgledno je da će na tim pozicijama i opstati na kraju nogometne priče u Ligi NS Osijek.




Liga NS Osijek ; Trenutni poredak


1. Klas 27
2. Brijest 25
3. Radnički 24
4. Goleo 19
5. Gibarac 16
6. Sarvaš 8
7. Erdut 4
8. Palača 4
9. Liv 1



 Tko bi, dakle, mogao ispasti? Kandidata je tu pregršt.


 U najtežoj poziciji nalaze se četiri ekipe. Sarvaš,Erdut,Palača i LIV iz Vladislavaca. 


Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.


Nogometaši LIV-a mogu očekivati bodove u srazu na domaćem terenu s ekipom Erduta , te na gostujućoj tekmi u Sarvašu kod istoimenog domaćina. Momci iz Palače svoju bodovnu zalihu nastojati će povećati prvenstveno na dvije domaće tekme, gdje im u goste dolaze Sarvaš i LIV,a idu u goste Erdutu. Potonji Erdut svoju luku spasa traži upravo na gostovanjima kod izravnih konkurenata ,uz jednu domaću tekmu ,koja može donijeti dostatnu bodovnu zalihu za bezbrižnim opstankom u ligi. Sarvaš sa samo dvije domaće pobjede može riješiti sve brige oko opstanka.
 Kad se sve sabere nogometaši iz Vladislavaca i dalje su u najnezgodnijoj poziciji.
 Žestoka će to biti borba, do zadnjeg kola.



Športski pozdrav !
Pripremio i tekstualno komentirao : Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar