petak, 20. studenoga 2020.

Glas javnosti ne možeš zabraniti - ukinuti - zatomiti

Čitam i citiram : "Ima različitih vrsta ekstremizama, a najčešći su politički, nacionalistički i vjerski. Politički ekstremizam mora uključivati političke tendencije za preuzimanje vlasti i političke stranke. Nacionalistički i vjerski ekstremizam uključuju paljenje simbolike neke druge vjere ili nacije, one na koju se huška. Ali svaki ekstremizam mora uključivati pozive na nasilje i huškanje usmjereno protiv neke skupine ili pojedinca." - Mario Nakić
"Svaki glas može dovesti do promjena“ Da. Sve nešto razmišljam: ako ne pašeš ili se ne uklapaš u kalup - prikazivat će te kao revolucionara, ekstremista, nasilnika i totalnog idiota? Po bilo kojem pitanju. Što češ,tako je doba. Cilj je očito spriječiti glas javnosti. Istina je onda samo njihova, bez obzira na činjenice, koje ne idu u prilog onima koji zatupljuju naciju. Ne valja propitivati odluke. Pokori se i šuti. Inače,pokositi će te „prava medijska haranga“,koja orkestrirano kreće. Demokracije i slobode govora koju netko želi ušutkati na primitivan način vode do nezadovoljstva puka. No u jednom su složni. Svi iščekuju mesiju koji će riješiti sve njihove probleme. Jer je tako lakše.
No jednom postavljena prava pitanja ne mogu se ušutkati ni izbrisati sve dok se na njih vjerodostojno ne odgovori istinom. To svima mora biti jasno ma koliko se upinjali dokazati suprotno. Istina je moć.

Nema komentara:

Objavi komentar