četvrtak, 5. studenoga 2020.

Europa pod kotačima ...

Bicikli,role, skateboardi i romobili preplavili su kako Hrvatsku tako i Njemačku. Nema šanse da ne nabasate na neko od pomenutih prijevoznih sredstava. Podržavanjem cikloturizma, odnosno biciklističkog turizma javnosti se lakše približavaju vlastite vrijednosti i jedinstveni prirodni lokaliteti.
Jeste li znali da je Osijek grad bicikala? Osijek je grad s najviše biciklističkih staza u Hrvatskoj, gotovo 50 kilometara. Sjesti za volan svog metalnog “konja”, baca vam lagani osmijeh na lice. I da,nije demagogija i podilaženje! Samo činjenica.
Takova je situacija u većini saveznih pokrajina u Njemačkoj. Gdje god da kreneš ispred tebe iskoči bicikl ili romobil - koji vabe na ekološku vožnju. Jednostavna aktivacija i upotreba, dok Rent a bike stanice strše na svakom uglu - praktički, a na toj listi, Stuttgart je na prvom mjestu. Baš je fora. U Njemačkoj staze pokriva mreža jeftinih svratišta i kampova za bicikliste. Organizacija ide kao po špagi - od mreže jeftinih svratišta i kampova za bicikliste, do željezničkog rasporeda koji vas prevozi od jednog mjesta do drugog kada poželite odmoriti. Inače, europski sistem biciklističkih staza EUROVELO čini 14 trasa čija sveukupna duljina iznosi 70.000 km.
PROVJERENO! Grad Heidenheim an der Brenz je ujedno i najbogatija šumom općina na istočnoj Albi.Ovdje su biciklizam i planinarenje opuštajući nego bilo gdje drugdje.
Sve više država ulaže u biciklističke staze. Biciklistička staza uz rijeku Dravu prolazi kroz 4 države (Italija, Austrija, Slovenija, Hrvatska) i u cijelosti je duga približno 710 km.

Nema komentara:

Objavi komentar