četvrtak, 15. prosinca 2011.

Ne dozvolite da Vam zgade šport !

Foto : B.Mr. 
Foto : B.Mr.

 Biti ustrajan u ostvarenju svojih športskih snova i ambicija u današnje vrijeme nije jednostavan zadatak. Previše je poroka i dušobrižnika koji vas mame da pokleknete,zaboravite svoje želje,zapustite ili zatomite svoje športske predispozicije. Zašto da se netko bavi športom ? Pogotovo u našoj domovini. Kao , nešto je trulo. Ne treba gubiti vrijeme na gluposti . DA,najlakše je odustati ,da bi na kraju priče ipak svi kukali za propuštenim športskim ambicijama,potencijalima,neostvarenim željama. Kakvu to poruku upućujemo generacijama koje dolaze ? Zar ćemo sve prepustiti kvazi likovima koji nikada nisu imali dodir sa športom ili su bili neuspješni ,a sada nam svima objašnjavaju kako se baviti s nečim što prvenstveno pridonosi socijalizaciji u društvu,da ne pričamo o kvaliteti življenja i zdravog životnog stila,napose platiti  skupu  cijenu  narušenog   zdravlja poradi kvazi likova,ne isplati se.  Ode mast u propast ,ako zbog drugih nametnutih obveza u životu propustite najbitniji detalj u mladosti,a to je šport. Danas brižni roditelji brinu kada su djeca na otvorenom,u zatvorenom prostoru,pa kao moraju strepiti o raznoraznim bolestima,ozljedama koje mogu zadesiti športaše. Kao bit će zdraviji,ako doma bulje u TV,igraju igrice na konzolama i glume velike izbornike nacionalnih selekcija.Oni bi trebali danas-sutra preuzeti vođenje države. Moš' mislit !

 Foto : B.Mr.
Foto : B.Mr.

Trči iz škole na pjevanje,sviranje,crtanje ,tko zna što već,pa onda možda skupiš vremena da ispred zgrade odigraš partiju nogoša,košarke,ili nekog drugog športa po vlastitom nahođenju. Bitno je da se čovjek kreće. Organizirano bavljenje športom u klubovima s kvalificiranim trenerima uvijek je dobar poticaj za športsku aktivnost. Ali, ako se samo ispred kuće igrate graničara,boje,ili jednostavno bacite partiju klikeranja sa društvom,nećete pogriješiti.

Foto : B.Mr.
Foto : B.Mr.

Baviti se športom znači prvenstveno doprinositi svom zdravlju,a to je pretpostavka za kvalitetan intelektualan život. Onaj tko nema klikere u glavi za šport,teško ili barem u manjem opsegu ili postotku imati će sposobnost razmišljanja i donošenja kvalitetnijih životnih odluka. Naravno ,ovo se odnosi i povezano je s roditeljima koji brane svojoj djeci športske aktivnosti i misle da ih na taj način čine jačima. Ne,gospodo i gospođe! Vi činite samo loše svojoj djeci. Neće im biti ništa ,ako se malo "razbiju",zakrvare,proliju koju kap znoja.... Niti vjetar,kiša ili žega neće im nauditi. Dobiti će samo dodatnu čvrstinu,metalnu higijenu,stabilnost,napose dodatnu životnu kvalitetu , i u neka buduća vremena imati će spiku kojom će svojoj djeci,unučadi prodavati bajke o športskim pothvatima . Dobro,nekada i pretjerujemo u veličanju svog športskog lika i djela,ali i to ide u rok službe. Na kraju,dozvolite djeci da se bave športom ! Nećete pogriješiti.

 Misli svoje stavio na papir : Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar