nedjelja, 11. prosinca 2011.

HNS začahurena kuća Markovića i Srebrića

Foto : B.Mr.
Foto : B.Mr.

 Narodni tribun : Daltoni'os

 
Bombastične naslovnice u medijskom prostoru plijenile su sveopću pozornost javnosti nakon ,neki vele,hrabrog čina predsjednika Maleša, predsjednika Hajduka iz Splita, u priči oko harača od strane dva športska djelatnika iz osječkog nogometnog miljea na službi u HNS-u. Svi nešto očekuju,suvislo nitko ne zna što ?! Smijeniti Markovića i Srebrića,plus cjelokupnu njihovu svitu iliti ekipu,koja je kako-tako,ponajviše pozitivno,barem financijski,vodila nogometne reprezentacije naše domovine. Brojka reprezentacija o kojima skrbi HNS je frapantna. Imamo ženske,muške,velike i male reprezentativne selekcije koje su na proračunu Saveza. Da li su po tom pitanju uspješni,organizirani,financijski pokriveni,mogli bismo reći da jesu. Doduše,dugovječni su to ljudi,medijski dosta začahureni ,narodski rečeno neatraktivni. Neki od poznavatelja situacije iz bližeg okruženja rekli bi da su i bahati , te samim tim uvijek su bili i bit će trn u oku nogometnog puka u Lijepoj Našoj. Kao,stariji su to ljudi,pomalo senilni,te su stoga podložni utjecaju raznoraznih Mamića,Štimaca ,Širića,Djedovića i njima sličnih  likova . Konstantna je to priča koja kruži u pogledu rukovodeće strukture HNS-a. Nekima je to čak postala životna misija kako bi, na kraju krajeva zgazili,srušili,ponizili dva dugovječna lika Hrvatskog nogometa. Ne biraju se tu sredstva,niti vokabular kritičara sadašnjih struktura Saveza. Ajde da ih smijenimo !

Što zatim slijedi ? Tko može barem konsenzusom zauzeti njihovu poziciju ? DA,kandidata je puno,ali da bi se kvalitetno odradio posao ne znači biti samo medijski jak i poznat,već je potrebito nešto i znati. Traže se mlađi,ljepši,školovaniji,jezično potkovani.....Sve su to neke od natuknica potrebnih kvalifikacija ili kvaliteta potencijalnih kandidata za užarenu stolicu unutar HNS-a. Šuker,Štimac tandem je koji je pokušao progurati svoj lik za mjesto predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. I,što se dogodilo. Niti jedan se nije uspio umiliti,ponajmanje bio po mjeri športske i ine  javnosti. Nema teorije ! Da li se tu može pojaviti neki anonimus ? Teoretski,da. Praksa je nešto posve drugo. 

 Foto : B.Mr.
Foto : B.Mr.

U međuvremenu na izvanrednoj sjednici u Kući hrvatskog nogometa,Željko Širić razriješen je dužnosti predsjednika komisije nogometnih sudaca IO HNS-a. Stjepan Djedović udaljen je s dužnosti člana komisije nogometnih sudaca IO HNS-a. Na kraju,raspušten je i dosadašnji sastav komisije nogometnih sudaca IO HNS-a,te će Izvršni odbor u kratkom vremenskom periodu imenovati predsjednika komisije nogometnih sudaca IO HNS-a ,koji će predložiti članove te komisije.

Što i kako dalje ?

  Športski pozdrav !

Nema komentara:

Objavi komentar