srijeda, 9. svibnja 2012.

Juniori Dinama , osvajači Kupa Hrvatske !

Juniori Dinama , osvajači Kupa Hrvatske za svoju generaciju u 2012. godini.
 Svaka čast, modrim juniorima iz zagrebačkog Maksimira !

 Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Dinamovi juniori ne izgledaju previše impresivno u prvenstvu i teško da se mogu aktivno uključiti u borbu za titulu,no u kupu imali su mogućnost da pokupe bonus. I to su ostvarili.

Imam velika očekivanja na klupi juniora Dinama - tako je zborio Igor Cvitanović nakon smjene dotadašnjeg trenera i njegovog ustoličenja s prvim pomoćnikom Tomislavom Rukavinom.

Iako,po nekima najskuplja juniorska momčad Lijepe Naše,rezultatski ne pokazuje neke hvale vrijedne rezultate. Barem ne do dolaska trenerskog tandema Cvitanović - Rukavina.

Tek treće mjesto u prvenstvu Hrvatske sigurno nije očekivana pozicija u GNK Dinamo.
Sve je to moglo biti kamuflirano osvojenim Kupom Hrvatske za juniorski uzrast. To se na kraju i obistinilo. U današnjem modernom nogometu igrači osim nogometnog znanja moraju pokazati i svoje karakterno,emotivno lice i psihičku čvrstinu. Tako se stvaraju igrači za nešto više. Hebiga,biti prvi u selu ili zadnji u gradu nije isto.

Težak je  put ka športskom uspjehu,koji je prepun iznenađenja,bez ikakve garancije da će te na kraju polučiti rezultat i uspješno kapitalizirati svoj rad i muku,no to je nogomet. Još kad vas medijski i u svakom drugom pogledu podignu u nebesa,a vi povjerujete da ste fenomen,onda se  tu vrlo lako i poskliznuti može. Pad je bolan,ali čeliči.

Tko to uspije pregrmjeti, taj na kraju može očekivati športsko - igrački uspjeh.

 Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Nakon kadeta,juniori Osijeka nisu uspjeli doći do pobjedničkog pokala. Iako papirnati favorit prije tekme,Osječani to nisu pokazali i na terenu. Juniori Dinama zasluženo slave. Tri kola prije kraja prvenstva juniori Osijeka su na dva boda zaostatka spram splitskog Hajduka. Juniori Lokomotive i Zadra gostovati će u Osijeku,dok će nogometaši Šibenika ugostiti juniore Osijeka. Na drugoj strani Hajdukovi juniori dočekuju na svom terenu Hrvatski Dragovoljac i Lokomotivu,a idu u goste u Varaždin kod istoimenog domaćina. Tablično,Hajduk ima dva boda više od Osječana, no devet velikih bodova je još  u igri do završetka juniorskog prvenstva Hrvatske. Lopta je okrugla,pa se Osječani s pravom nadaju završnom uspjehu. Vratimo se na zagrebačku završnu utakmicu hrvatskog Kupa za juniore. Očito da zajedničko putovanje u jednom autobusu skupa sa seniorskom vrstom kluba nije donijelo očekivanu pozitivu. Pedesetak igrača koji predstavljaju ili će biti osječka nogometna budućnost smještena u jednom autobusu, trebala je polučiti nogometnu združenost uz poneki nogometni savjet. Moglo se tu štošta razglabati putujući do svog odredišta u Zagrebu,no uloga favorita juniorima Osijeka bila je prevelik teret.


Maksimir, 9.5.2012.
Finale Kupa, juniori

GNK Dinamo - NK Osijek 2:1 (0:1)

Suci: Mario Zebec (Varaždin), Tomislav Hudika (Varaždin), Goran Loparac (Sladojevci), Željko Frković (Gospić)
Gledatelja: 500

Dinamo : Zelenika - F. Leko, Graovac, Šimunović, Prenga - Crepulja, Grčić (od 46. L.Leko), Pavičić - Ivančić (od 87. Kovačec), Špehar (od 73. Plum), Čabraja (od 90. Čakarun).

Osijek : Malenica - Mikanović, Tomašević, Perić, Pavić - Lukić (od 53. Pongračić), Aleksić (od. 70. Kovačić), Mišić, Mioč (od 58. Petričević) - Vrdoljak (od 73. Grgić), Dugandžić (od 81. Balentović).

Žuti kartoni: F. Leko, Špehar / Pavić, Pongračić, Mišić.

Strijelci:  0:1 Pavić (25.),   1:1 Čabraja (79.), 2:1 Čabraja (90.) .

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Juniori : GNK Dinamo - NK Osijek 2:1 (0:1)

 Antonio Pavić s dvadeset dva , tri metra podešenom desnicom ,rezolutnim udarcem pogađa lijevi gornji kut nemoćnog Olivera Zelenike za vodstvo juniora Osijeka. Prvi dio protječe u izjednačenoj igri. Nasljednik Cvitanovića u redovima Dinama, Dejan Čabraja, pogođenom gredom u 40.minuti nagovještava svoj nogometni dan. Petstotinjak ljudi nazočno je na maksimirskim tribinama. Šezdeset treća minuta u tijeku , Dino Špehar dva puta iskušava svoj udarac, Marko Malenica na mjestu. Današnji uvjeti za igru idealni. Fenomenalan travnjak prati perfektno vrijeme. Nastavak utakmice nudi dominaciju "modrih" , no bez kvalitetne završnice. Osječani se nalaze u podređenom položaju,čuvaju rezultat. Malenica najjača karika u redovima gostiju. No,na semaforu stoji 79.minuta kada Osječani kapituliraju . Niti fantastični Marko Malenica ne uspijeva spriječiti zgoditak Dejana Čabraje, koji rutinski posprema loptu u osječku mrežu nakon udarca Crepulje, koji pogađa stativu gdje Čabraja iskorištava odbijanac. Neriješeno,nema produžetaka,izvode se jedanaesterci. I onda u devedesetoj minuti kada su svi bili u toj priči vižljasti Čabraja ponovno poentira za Dinamove mlade nade. Sudačka naknada , proboj Pavičića po lijevoj strani,Čabraja kao duh sam u kaznenom prostoru i to je zgoditak. Prerano su se bijelo-plavi povukli prepustivši sredinu domaćinu. Osječanima ostaje žal za propuštenom prilikom. Čestitke upućujemo i juniorima Osijeka koji su u vrlo teškim radnim uvjetima uspjeli stvoriti pozitivan rezultat. Bili su tako blizu,na kraju nisu uspjeli okruniti svoj rad i muku. Ipak,zaslužuju sve čestitke !

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Finale Hrvatskog kupa nogometna je svetkovina ! Tako je svugdje , no izgleda da takva priča ne drži vodu u pojedinim dijelovima naše domovine. Uvijek se iznađe neki lik koji to tako ne doživljava. Posebno kada u trci za laskavu titulu nije "majstor s mora". No, to je već neka druga priča.

 Pripremio i tekstualno komentirao : Daltoni'os


Nema komentara:

Objavi komentar