srijeda, 14. listopada 2020.

General nakon bitke

Nogomet. VfR Süssen. Njemačka amaterska realnost iz prve ruke. Posve neutralno iz osobnog iskustva formiranja kluba i stvaranja momčadi. Žena na klupi muške momčadi. Puno je tu bilo skepse. No,po viđenom na tekmi - nezasluženo.
Ambiciozna sredina,postavljeni glanc novi umjetni uz glavni travnati značajan su ulog za razvoj nogometa. Dvije nogometne ekipe. Glavna i razvojna. U prvoj se u prijelaznom roku angažiralo nekolicina provjerenih imena, prvenstveno Croatia 2012 Geislingen, koji nose breme ambicija i za sada i više nego uvjerljivo djeluju,golgeterski ubitačno. Drugi nogometni saziv ima turbulentnu sezonu. Igra se toplo - hladno. Nije tu samo vrijeme u pitanju. Jednostavno,valja platiti danak neiskustvu i nogometnom razvoju.
Kako bi zorno pokazala o čemu se tu radi trenerica Hüppop Sabrina angažirala je nekolicinu standardnih igraća prvog sastava na prvenstvenoj utakmici, kako bi zorno pokazala razliku u kvaliteti. Hmmm,a neki od njenih nogometaša su se već vidjeli u prvoj ekipi,kada ono hladan tuš. Markus i Kevin nekoliko nogometnih levela iznad svih spustili su noseve umišljenim zvijezdama,roditeljima i pristašama tamo gdje im je mjesto.
Da,bolje je vratiti momke koje se forsira u A momčadi,kako bi nogometno sazrijevali i u konačnici bili nositelji igre u B momčadi,nego što ih se šlepa gore gdje su u principu samo broj na terenu. Umislilo se to da bez njih ne ide,ili se to samo tako čini,gledajući sve sa strane. Upravi nije lako. Razumljivo. Trebaš vlastitu domaću nogometnu bazu a ganjaš rezultat.
Ipak,stotu obljetnicu kluba valja velebno obilježiti. Negdje trebaš presjeći. Pritisak je zasigurno ogroman.
I dok A saziv more slatke brige,gdje trener ima olakšanu ulogu,posve druga slika je unutar B saziva. Tu valja dobrano zasukati rukave. Sabrina radi odličan posao i ubrzo ćemo je pratiti i na klupi prve momčadi. Apsolutno je to zasluženo i posve logično.
Klupska struktura toga je svjesna i s tim u skladu kroje planove o nogometu u ambicioznom mjestu Süssen. Sve drugo su floskule,ogovaranja i neargumentirane činjenice.

Nema komentara:

Objavi komentar