petak, 20. srpnja 2012.

Osijek i Osječko za svijetlu budućnost osječkog nogometa

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Osijek i Osječko u svijetlu budućnost osječkog nogometa

"Nešto je trulo u državi Danskoj", točnije NK Osijek , kad se evo i kod nas javno šuška o čudnom stanju unutar kluba iz grada pokraj rijeke Drave. Definitivno, nešto ne štima !
Takvu tezu podgrijavaju izjavama i sam predsjednik kluba,struke,nogometaši,čak i tzv. marketinški stručnjaci iliti skupštinari.

Ne kažem ja da oni nemaju dobre namjere,no da li imaju kapacitet kako bi pomakli klub iz nekakve tihe apatije u kojoj egzistira . Sudeći po događanjima, ne mogu oni uz sav uloženi trud ništa napraviti. Samo se vrte u začaranom krugu,redovno izmjenjujući pozicije,čitaj fotelje,unutar klupskih struktura. Stalno isti ljudi vrte se u nogometnom klubu u talu za pozicije. Forme radi pojavi se tu neko novo ime,no ipak su to sve dugogodišnji čimbenici politike upravljanja klubom. Bio tu u pitanju menadžerski  ili financijski dio , većina je uvijek  nazočna u klubu s Drave. Poanta je i više nego jasna,zar ne ?! Pogledajte pojedinačni životopis likova i vrlo brzo izvući će te zaključak. Da ne bude zabune ovdje nekako ponajviše sugeriram o vrhušci kluba. Radna zajednica , počevši od "šljakera" na uređenju okoliša i samog objekta,imaju kvalitetu.
Ima tu i kuharica,pralja,samozatajnih pomoćnika,pa preko trenera u školi nogometa dolazimo do seniora,koji u zadnje vrijeme igraju toplo-hladno,a prvenstvo je pred vratima. Zar treba doživjeti totalni fijasko da se nešto mijenja ?! Nogometaši,treneri i ini samo gledaju kako da zdime u neke tzv.bolje sredine,samo što su i oni  sami  svjesni da idealnog nema nigdje. Dobro,možda u nekom klubu  Lijepe Naše,ali u Osijeku definitivno NE!

Svi pobrojani na ovaj ili onaj način grčevito se bore za status quo unutar kluba.
To je njihovo legalno pravo i neophodna potreba,jer bi inače sve odavno otišlo do vraga.
Ovako,svi se nečem nadaju,samo i njima samima nije više jasno o čemu se tu radi.

Rezimirajmo ! Već ste naviknuti kako moja malenkost osim pozitivne,konstruktivne opaske o događanjima u športu,uvijek ponudi i alternativno rješenje problema. Svi znamo ili smo barem svjesni da bez direktnog upliva politike,nema tu preveć sreće. Znači,gradske i županijske strukture moraju direktno ući u problematiku nogometnog kluba Osijek. Prepustiti sve interesnim skupinama,možda je naša budućnost i realnost,ali u ovom trenu naše nogometne zbilje,politika mora pokrenuti pozitivnu priču. Osijek ima svoje ljude,neopterećene raznoraznim hipotekama,koji mogu kvalitetno upravljati klubom. Dva eminentna osječka  trenerska imena,po mojem sudu,mogu i trebaju preuzeti struku. Da,dobro ste pročitali :Dva (2),slovom i brojkom. I dok jedan tovari u slovenskoj prvoj ligi,drugi je na korak od Osijeka. Treba li vam crtati o komu ja tu pišem ?! Ako,ništa drugo,barem im nećete morati plaćati pun pansion hotelskog smještaja.Eventualno cipelarinu. U marketing postavite čovjeka s bogatim novinarskim športskim opusom, novopečenog umirovljenika. Nećete pogriješiti ! To je samo moje viđenje stvari. Na mjerodavnim strukturama je da to pretoče u stvarnost.

Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar