srijeda, 19. rujna 2012.

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija izgubila u Engleskoj

Foto : B.Mr. Ilustracija

Engleskinje tricom svladale naše nogometne vedete

Uvijek je nezahvalno,ponajviše teško nešto suvislo napisati o ženskom nogometu naše domovine. Svi  znamo u kakvom je stanju ženska nogometna liga Hrvatske,gdje ŽNK Osijek godinama nema pravu konkurenciju. Posebice je to povezano s ovosezonskim natjecanjem u kojem Osječanke bez po muke rezultatski deklasiraju svoje športske suparnice. Sve to preslikava se i na žensku nogometnu repku , koja nikako da uhvati priključak sa selekcijama Slovenije,BIH i Srbije. Posebno ,kad je poznato da i u tim sredinama ne cvjetaju pretjerano ruže,ako  pričamo o ženskom nogometu. Sve je to nekako prepušteno stihiji,gdje jedna ili dvije ekipe odskaču,dok ostatak karavane uobičajeno popunjava broj sudionika.Što bi se reklo,ispunjena je forma,bez preveć sadržaja. Prvenstva su regularna , no tek kad odeš igrati s nekom profesionalnom momčadi,vidiš koliko si daleko od ozbiljnog nogometa. Takva je situacija bila i na današnjoj odigranoj utakmici hrvatske ženske nogometne repke s favoriziranim Engleskinjama i to još na njihovom terenu. Naše reprezentativke svjesno su prepustile posjed lopte pokušavajući kontroliranom igrom, uzdajući se kako  će iz moguće brze kontre napraviti nešto više na zahtjevnom gostovanju. Ozbiljan je to zadatak i za puno jače ženske nogometne velesile,kamoli za Hrvatsku. Nogometašicama se ne može ništa zamjeriti,ponajmanje njihova požrtvovnost  i angažman. Sve je proteklo u skladu s mogućnostima. Engleskinje su bile poduzetnije ,ali su samo s 1:0 u svoju korist završile  prvi dio utakmice. Nije to bilo neko velebno domaće  izdanje. Jill Scott u dvadeset prvoj minuti pogodila je za vodstvo engleske ženske nogometne selekcije. Očito kako je izbornica Hope Powell dobrano izribala svoje nogometašice koje su nakon dvije minute igre drugog dijela postigle i drugi zgoditak Strijelac je bila tamnoputa korpulentna  nogometašica     Eniola Aluko. U tom periodu istaknula se Doris Bačić na vratima naše reprezentacije. Vižljasto krhko  mlado čudo između vratnica. Kapetanica Casey Stoney u osamdesetoj podiže  domaće vodstvo  na 3:0. Tim rezultatom završena je tekma.

 Engleska  - Hrvatska 3:0  (1:0)

Engleska :     Karen Bardsley  (GK), Alex Scott,Stephanie Houghton,Jill Scott,Sophie Bradley,Casey Stoney (C),Karen Carney,Anita Asante,Eniola Aluko,    Fara Williams,Rachel Yankey.

Pričuvna klupa: Rachel Brown (GK), Jessica Clarke,Dunia Susi,Claire Rafferty,Laura Bassett,Toni Duggan,    Rachel Williams.

Trener : Hope Powell  (ENG)

Hrvatska: Doris Bačić  (GK), Dragica Cepernić,Allison Lee Scurich,Helenna Hercigonja Moulton,Maja Joščak,Katarina Kolar,Iva Landeka (C),Kristina Šundov,Andrea Martić,Ana Jelenčić,Gabrijela Gaiser.

Pričuvna klupa:     Ivana Vrdoljak (GK),Mateja Bulut,Martina Šalek,    Izabela Lojna,Andreja Valušek,Monika Conjar.

Trener: Dean Klafurić (CRO)

Sudac : Esther Azzopardi (MLT)   Pomoćni sudac : Edward Spiteri (MLT), Mitchell Scerri (MLT)

Strijelac - 1:0     J. Scott  (21´) , 2:0 Aluko (47´) , 3:0 Stoney (80´).


  Pripremio i tekstualno komentirao : Daltoni'os

Nema komentara:

Objavi komentar